Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

CE TREBUIE SA STIM DESPRE PROTEINE, GRASIMI, SI CARBOHIDRATI

CE TREBUIE SA STIM DESPRE PROTEINE, GRASIMI, SI CARBOHIDRATI

Se poate calcula cantitatea de carbohidrati, grasimi si proteine care se consuma intr-o zi, ghidandu-te dupa urmatoarea clasificare:
1 gram de grasimi sau lipide are 9 calorii. 
1 gram de proteine are 4 calorii.
1 gram de carbohidrati are tot 4 calorii.
Pe langa antrenamentele intensive, sportivii, in special culturisti au nevoie de o alimentatie care sa le asigure necesarul optim de carbohidrati, proteine si grasimi. Deci alimentatia este importanta pentru dezvoltarea si rezistenta corpului.

Proteinele
Proteinele sunt nutrienti responsabili in cresterea si refacerea organismului (Rol plastic):
Ele sunt importante pentru refacerea si dezvoltarea armonioasa a organismului .
Ele repara fibrele musculare si contribuie la dezvoltarea muschilor.
Ele sunt prezente in celulele tuturor organismelor vii in proportie de peste 50% din greutatea uscata.
Proteinele sunt formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi. Carnea rosie, carnea alba este foarte bogata in proteine. Culturistii in spcecial carnea alba consuma. Suplimentele proteice sunt necesare pentru sportivi. Proteinele sunt esentiale in organismul si viata omului. Organismul uman nu poate sa produca proteine, deci este necesar ca alimentatia nostra zilnica sa fie bogata in acestea.




Grasimile
Grasimile sunt si ele necesare in organismul uman, zilnic trebuie asimilate din surse naturale. Reprezinta cea mai concentrata sursa de energie. Grasimile/Lipidele au rol:
Energetic
Structural (plastic)
Izolatori termici
Protectie mecanica
Depozit de substante cu valoare energetica
Grasimea se obtine din surse animala sau vegetala: avocado, oua, carne, lapte, alune, seminte de floarea soarelui, tofu, peste ton, nuci, ulei de (masline, in, dovleac etc.).
Carbohidratii
Carbohidratii sunt substantele folosite de organismul uman ca sursa de energie. Creierul si muschii au nevoie de carbohidrati pentru a se alimenta cu energie, in special la sportivi care depun efort fizic in antrenamentele intense. Odata cu aceste eforturi organismul va pierde din cantitatea de carbohidrati (glicogen). Un sportiv are nevoie zilnic de 4-6 grame de carbohidrati. Lipsa de carbohidrati va afecta organismul cauzand chiar probleme de sanatate, organismul nu va mai produce glucoza,o sa descompune proteinele ducand la pierderea masei musculare.
Carbohidratii simpli sunt monozaharidele care sunt cunoscute sub denumirea de zaharuri. Acestea sunt necesare in recuperarea dupa efortul fizic.
Monozaharidele sunt: glucoza sau dextroza, fructoza, trigliceridele.
Dizaharidele sunt formate din combinatia intre doua monozaharide unele dintre aceste sunt: glucoza, lactoza, sucroza.
Carbohidratii complecsi sunt polizaharidele, amidonul, fibrele alimentare. Carbohidratii primiti din alimentatia zilnica sunt descompusi in celuloza iar apoi in glicogen, fiind depozitati apoi in muschi si in ficat. Daca carbohidratii sunt asimilati in exces, se pot transforma in grasimi.
Proteinele, grasimile si carbohidratii trebuie sa fie asimilati in organism intr-o cantitate ce nu afecteaza functionarea acestuia.
Proteinele contribuie la formarea muschilor si la pastrarea sanatoasa a fibrei musculare care se poate deteriora odata cu trecerea timpului.
Carbohidratii complecsi asimilati din mazare, ovaz, orez si pastele integrale sunt aliati puternici in cura de slabire dar in acelasi timp revitalizeaza organismul furnizandu-i energia necesara.
Grasimile bune pentru organismul oricarei persoane pot fi asimilate din carnea alba cum ar fi pestele, din nuci si acidul gras omega 3 ce este gasit in pesti grasi si in uleiul de in.
Acestea mentin sistemul cardiovascular intr-o forma puternica si sanatoasa.
Pentru ca uneori corpul nostru nu asimileaza cantitatea necesara pentru a functiona in mod normal, este recomandata folosirea suplimentelor nutritive.
Acestea sunt foarte importante, mai ales in cazul sportivilor dar si a persoanelor care depun un efort fizic intens.



Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!