Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Despre magneziu și rolul său în organism

Despre magneziu și rolul său în organism
Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din corpul uman și are o importanță esențială în buna funcționare a organismului.
Magneziul participă la peste 300 de reacții metabolice, menține sănătatea oaselor și a sistemului muscular. Peste 50% din magneziul prezent în corpul nostru se găsește în oase, în timp ce restul este distribuit în mușchi, țesuturi moi și fluide, inclusiv sânge.  Acest mineral se găsește în mod natural în multe alimente, dar se găsește și în suplimente cu magneziu, care pot completa dieta noastră.  Proprietățile magneziului Datorită prezenței sale ridicate în corpul nostru și a implicării sale în sute de procese și reacții biochimice, magneziul are diferite roluri în organism. Este implicat în procesul de diviziune celulară, în echilibrul electrolitic al corpului și în reducerea oboselii. De asemenea, contribuie la producția normală de proteine ​​și participă la metabolismul acestora, jucând astfel un rol important în funcția musculară și în întreținerea oaselor.  Magneziul ajută și sistemul nervos să funcționeze corespunzător, fiind implicat în procesul de  neurotransmisie, adică neurotransmițătorii sunt capabili să „călătorească” prin nervi și să furnizeze informațiile trimise de creier. Magneziul este, de asemenea, implicat în procesele de control al glicemiei și controlul tensiunii arteriale.  Este, de asemenea, implicat în producția de energie și joacă un rol major în producția de ADN și ARN. Magneziul ajută, de asemenea, la transportul calciului și potasiului prin membranele celulare, aceste trei minerale fiind cheia impulsurilor nervoase, contracției musculare și a ritmului cardiac sănătos.





Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!