Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Nutriție pentru adulții în vârstă

Nutriție pentru adulții în vârstă
Alimentația adecvată devine și mai importantă după ce bărbații și femeile ating vârsta de 50 de ani.
 Ajută la menținerea nivelului de energie ridicat și protejează împotriva multor boli și boli legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și diabetul.

Dar există cea mai bună dietă pentru bărbați și femei de peste 50 de ani?

Nu există un singur mod de a mânca pentru o sănătate bună. Deși toată lumea are nevoie de carbohidrați, grăsimi și proteine, nu există niciun raport „magic” pe care să-l străduiți atâta timp cât eviți extremele. De fapt, studii recente au descoperit ca, calitatea alimentelor este mai importantă decât dacă este săracă în grăsimi, săracă în carbohidrați sau undeva între ele.

Deși detaliile pot varia de la o dietă la alta, toate planurile de alimentație sănătoasă au patru principii de bază în comun:
 
  1. Multe plante. Alimentele vegetale - legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe - oferă o mulțime de vitamine și minerale. De asemenea, conțin fibre și compuși sănătoși numiți fitochimici, substanțe naturale din plante care oferă o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv activitate antioxidantă, antiinflamatoare și chiar anti-cancer.
 
  1. Proteine ​​adecvate . Cercetările abundente arată că este esențial să consumi suficiente proteine. Există multe surse de proteine, dar proteinele vegetale (fasole, linte, alimente din soia, nuci, semințe) și peștele oferă cele mai multe beneficii pentru sănătate.
 
  1. Alimente procesate minim. O dietă bogată în alimente ultraprocesate determină creșterea în greutate și schimbări nesănătoase ale glicemiei și colesterolului. Procesarea alimentelor elimină adesea nutrienții în timp ce adaugă grăsimi suplimentare, zaharuri, sodiu, aditivi și conservanți.
 
  1. Grăsimi saturate limitate, zaharuri adăugate și sodiu.Recomandat este limitarea aportului de grăsimi saturate la mai puțin de 10% din caloriile zilnice. Același lucru este valabil și pentru zaharurile adăugate (zaharurile adăugate în timpul procesării). În ceea ce privește sodiul, păstrați-l sub 2.300 de miligrame (mg) pe zi.

 





Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!