Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Principii pentru a avea o alimentatie buna

Principii pentru a avea o alimentatie buna

Pentru a vă asigura că orice tip de dietă pe care îl urmați oferă beneficii solide pentru sănătate, ar trebui să atingă următoarele cinci puncte:

Multe plante. Alimentele vegetale - legume, fructe, leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe - oferă o mulțime de vitamine și minerale. De asemenea, au fibre și compuși sănătoși numiți fitochimici: substanțe naturale din plante care oferă oamenilor o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv activitate antioxidantă, antiinflamatoare și chiar anticanceroasă. Jumătate din farfurie la fiecare masă ar trebui să fie compusă din produse.
Proteine ​​adecvate. Cercetările abundente arată că este important să mănânci suficiente proteine. Unele moduri de a obține acele proteine ​​sunt mai sănătoase decât altele. Persoanele care limitează cantitatea de carne pe care o mănâncă tind să aibă riscuri mai mici de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul. Sursele de proteine ​​vegetale (fasole, linte, alimente din soia, nuci, seminte) si fructele de mare ofera cele mai multe beneficii pentru sanatate. Obținerea suficientă de proteine, împreună cu activitatea fizică, este importantă pentru a rămâne puternic, sănătos și independent.
Alimente procesate minim. Un studiu din 2019 al National Institutes of Health a arătat în mod definitiv că o dietă bogată în alimente ultraprocesate provoacă creșterea în greutate și schimbări nesănătoase ale glicemiei și colesterolului. În schimb, includeți alimente integrale (alimente neprocesate, cum ar fi broccoli, mere și migdale) și alimente minim procesate (cum ar fi iaurt simplu, ton conservat și unt de arahide natural). Procesarea tinde să elimine nutrienții în timp ce adaugă grăsimi suplimentare, zaharuri și sodiu, ca să nu mai vorbim de alți aditivi și conservanți.
Grăsimi saturate limitate, zaharuri adăugate și sodiu. Ghidurile dietetice pentru americani recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la mai puțin de 10% din caloriile zilnice. Același lucru este valabil și pentru zaharurile adăugate. Dacă ai o dietă de 2.000 de calorii pe zi, înseamnă că nu trebuie să provină mai mult de 200 de calorii pe zi din zaharuri adăugate. În ceea ce privește sodiul, păstrați-l sub 2.300 de miligrame pe zi. Americanul mediu consumă mai mult de 3.400 de miligrame pe zi.
Echilibru. Pentru a satisface nevoile de nutrienți, este important să alegeți o varietate de alimente bogate în nutrienți în și în cadrul tuturor grupelor de alimente. Alegerea alimentelor bogate în nutrienți vă ajută să obțineți nutrienții de care aveți nevoie fără a consuma prea multe calorii.
Respectarea acestor cinci principii vă poate ajuta să vă asigurați că dieta dumneavoastră este bună pentru organismul dumneavoastră, indiferent de tipul alimentar pe care îl alegeți. Dacă urmați cu strictețe o dietă vegană sau paleo, discutați cu furnizorul de sănătate dacă este posibil să trebuiască să compensați pentru orice nutrienți lipsă din cauza alimentelor pe care dieta dumneavoastră le exclude.
Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!