Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Rolul fibrelor

Rolul fibrelor
Fibrele alimentare sunt esențiale pentru o bună sănătate digestivă, deși mulți oameni nu mănâncă suficient.
Majoritatea  nu mănâncăm suficiente fibre și este o problemă alimentară de zeci de ani. Motivul? Mulți oameni nu urmează o dietă de bază sănătoasă. Fibrele bogate se găsesc în fructe, legume, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale, dar majoritatea persoanelor, în special adulții în vârstă, nu consumă suficient din aceste alimente.
Care este suma potrivită?
Recomandarea zilnică de fibre este de 14 grame pentru fiecare 1.000 de calorii consumate. Aceasta este egală cu 28 până la 34 de grame pe zi, pe baza unui aport de 2.000 până la 2.400 de calorii. Cu toate acestea, omul mediu mănâncă doar aproximativ jumătate din ceea ce este necesar, sau 15 până la 16 grame în fiecare zi.

Schimbarea aprovizionării cu alimente este mult de vină. Mâncărurile procesate gata de consum sunt disponibile pe scară largă, iar cele mai multe sunt lipsite de fibre, care sunt înlocuite cu adaos de zahăr și sare pentru a îmbunătăți gustul și textura.
Găsește-ți fibra.
Există două tipuri de fibre: insolubile și solubile. Dar cercetările sugerează că oamenii ar trebui să se concentreze nu pe tip, ci pe suma totală. Este greu să urmăriți aportul zilnic de fibre în termenide grame. În schimb, concentrați-vă pe adăugarea mai multor porții de alimente bogate în fibre la dieta zilnică obișnuită. Majoritatea bărbaților își pot îndeplini necesarul zilnic de fibre din mai multe surse alimentare: două până la patru porții de fructe; două până la cinci porții de legume, cereale integrale și leguminoase; și una până la două porții de nuci și semințe.
 
Deoarece o varietate de alimente conțin cantități sănătoase de fibre, aveți o selecție bună din care să alegeți. 
Rețineți că ar trebui să vă ușurați în noile obiceiuri de a mânca fibre. Sistemul tău digestiv are nevoie de timp pentru a se adapta la aportul crescut de fibre. Prea mult prea devreme poate duce la gaze, balonare, diaree și crampe stomacale. Bea multă apă pe măsură ce crește aportul de fibre poate oferi protecție.
 
O porție suplimentară zilnică dintr-un fruct sau o legume cu conținut ridicat de fibre și apoi să monitorizați cum reacționează corpul dumneavoastră timp de o săptămână. Dacă totul este în regulă, adăugați o altă porție și repetați procesul până când ajungeți la cantitatea zilnică necesară de fibre.


Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!