Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Surse de Calciu

Surse de Calciu

Doza dietetică recomandată (DZR) de calciu pentru persoanele cu vârsta de 51 de ani sau mai mult este de 1.200 miligrame (mg) pe zi pentru femei și de 1.000 până la 1.200 mg pe zi pentru bărbați.

Sursele bogate de calciu dietetic includ produse lactate (lapte, brânză, iaurt), nuci, semințe, fasole, soia, anumite legume (verde cu frunze, rubarbă, anghinare, dovleac), fructe și fructe de mare.
„Ca o regulă generală, le spun pacienților că o ceașcă de lapte, iaurt, suc de portocale îmbogățit cu calciu, migdale, fasole sau anumite verdețuri [varza varza, spanac, broccoli] are aproximativ 300 de miligrame [mg] de calciu. cred că este ușor de reținut”, spune dr. Rosen.
 
Sucurile fortificate și laptele de nuci au un plus de calciu. De exemplu, sucul de portocale fortificat conține aproximativ 300 mg de calciu pe cană, comparativ cu 27 mg în sucul obișnuit de portocale. O cană de lapte de migdale are 450 mg de calciu.
 
Dacă nu puteți obține suficient calciu în dieta dumneavoastră, luați o doză mică de supliment de calciu pentru a vă atinge obiectivul zilnic RDA, dar nu mai mult. Unele studii arată că dozele mari de pastile de calciu pot crește riscul de a dezvolta pietre la rinichi și, posibil, riscul de a avea un atac de cord.
 







Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!