Benefecii OstroVit Ashwagandha: OstroVit Ashwagandha este un supliment alimentar care contine extractul de radacina de Withania somnifera. Materia prima este in principal radacinile si fructele care sporesc vitalitatea si imbunatatesc munca mintii. Astfel, OstroVit Ashwagandha sprijina buna functionare a sistemului circulator, contribuie la mentinerea bunei functionari a sistemului nervos, contribuie la cresterea eficientei fizice, sprijina procesele de amintire, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a corpului si amelioreaza starile de stres si epuizare.
Beneficii OstroVit Ashwagandha
- sporeste vitalitatea si imbunatateste munca mintii
- sprijina buna functionare a sistemului circulator
- contribuie la mentinerea bunei functionari a sistemului nervos
- contribuie la cresterea eficientei fizice
- sprijina procesele de amintire
- ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a corpului
- amelioreaza starile de stres si epuizare
Ashwagandha este un adaptogen sau o substanta care ne poate adapta la conditiile de mediu in schimbare care ne afecteaza negativ glandele suprarenale (situatii de stres, stari de epuizare). Principala consecinta este cresterea cortizolului secretat sau a hormonului stresului, care din pacate este un vizitator din ce in ce mai frecvent la stilul nostru de viata de zi cu zi. Un somn relativ scurt, de calitate scazuta, cu excitatii repetate, munca grea, stresanta, cursa eterna a sobolanilor, expunere excesiva la lumina albastra a monitorului si restul componentelor electronice din casele noastre este foarte epuizanta pentru glandele suprarenale. Cercetarile sugereaza ca chiar si utilizarea profilactica a ashwagandha poate reduce nivelul hormonilor de stres cu pana la 25% !!! Acesta este un rezultat extraordinar.
OstroVit Ashwagandha este recomandat in special sportivilor si persoanelor cu efort fizic sporit, deoarece sustine starea de rezistenta, sentimentul de vitalitate si energie.
Ashwagandha este un arbust vesnic verde care creste in India, Orientul Mijlociu si parti din Africa. Are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala.
De sute de ani, oamenii au folosit radacinile si fructele rosii portocalii ale ashwagandha in scopuri medicinale. Planta este cunoscuta si sub denumirea de ginseng indian sau cires de iarna.
Numele „ashwagandha” descrie mirosul radacinii sale, adica „ca un cal”. Prin definitie, ashwa inseamna cal.
Practicantii folosesc aceasta planta ca un tonic general pentru a creste energia si a reduce stresul si anxietatea. Unii sustin, de asemenea, ca planta poate fi benefica pentru boala Alzheimer si anxietate.
Sunt necesare mai multe cercetari; pana in prezent, studii promitatoare asupra beneficiilor pentru sanatate ale ashwagandha s-au efectuat in principal pe animale.
Acest articol analizeaza utilizarile traditionale ale ashwagandha, cum sa le luati si dovezile din spatele beneficiilor si riscurilor sale pentru sanatate.
Pentru ce folosesc oamenii ashwagandha?
Ashwagandha este o planta importanta in medicina ayurvedica. Acesta este unul dintre cele mai vechi sisteme medicale din lume si unul dintre sistemele medicale din India.
In medicina ayurvedica, ashwagandha este considerat un Rasayana. Aceasta inseamna ca ajuta la mentinerea tineretii, atat mental cat si fizic.
Exista unele dovezi care sugereaza ca planta poate avea efecte neuroprotectoare si antiinflamatoare. Inflamatia sta la baza multor afectiuni de sanatate, iar reducerea inflamatiei poate proteja organismul impotriva unei varietati de afectiuni.
Care sunt beneficiile sale pentru sanatate?
Studiile stiintifice au sugerat ca ashwagandha ar putea fi benefica pentru o serie de conditii.
Acestea fiind spuse, cercetatorii nu stiu multe despre cum reactioneaza planta in corpul uman. Majoritatea studiilor de pana acum au folosit modele animale sau celulare, ceea ce inseamna ca oamenii de stiinta nu stiu daca aceleasi rezultate vor avea loc la oameni.
Exista unele dovezi care sa sustina utilizarea ashwagandha pentru urmatoarele:
Stresul si anxietatea
Ashwagandha poate avea un efect calmant asupra simptomelor de anxietate in comparatie cu medicamentul lorazepam, un medicament sedativ si pentru anxietate.
Un studiu din 2000 a sugerat ca planta are un efect comparabil de reducere a anxietatii cu lorazepam, sugerand ca ashwagandha ar putea fi la fel de eficient pentru reducerea anxietatii. Cu toate acestea, cercetatorii au efectuat acest studiu la soareci, nu la oameni.
Intr-un studiu din 2019, Sursa de incredere la oameni, cercetatorii au descoperit ca administrarea unei doze zilnice de 240 miligrame (mg) de ashwagandha a redus semnificativ nivelul de stres al oamenilor in comparatie cu un placebo. Aceasta a inclus niveluri reduse de cortizol, care este un hormon al stresului.
Intr-un alt studiu din 2019, Sursa de incredere la om, administrarea a 250 mg sau 600 mg de ashwagandha pe zi a dus la niveluri mai scazute de stres auto-raportate, precum si la niveluri mai mici de cortizol.
Desi aceasta cercetare este promitatoare, oamenii de stiinta trebuie sa colecteze mult mai multe date inainte de a recomanda planta pentru ameliorarea anxietatii.
Artrita
Ashwagandha poate actiona ca un calmant al durerii, impiedicand semnalele durerii sa circule de-a lungul sistemului nervos central. Poate avea si unele proprietati antiinflamatorii.
Din acest motiv, unele cercetari au aratat ca este eficient in ameliorarea formelor de artrita, inclusiv a artritei reumatoide.
Un mic studiu din 2015, sursa de incredere la 125 de persoane cu dureri articulare, a constatat ca planta are potential ca optiune de ameliorator pentru artrita reumatoida.
Sanatatea inimii
Unii oameni folosesc ashwagandha pentru a-si spori sanatatea inimii, inclusiv:
-scaderea tensiunii arteriale crescute
-scaderea colesterolului ridicat
-ameliorarea durerii toracice
-ameliorarea bolilor de inima
Cu toate acestea, exista putine cercetari care sa sustina aceste beneficii. Un studiu din 2015, Sursa de incredere la oameni, a sugerat ca extractul de radacina de ashwagandha ar putea spori rezistenta cardiorespiratorie a unei persoane, ceea ce ar putea imbunatati sanatatea inimii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari.
Ameliorarea bolii Alzheimer