Transport GRATUIT la comenzi de peste 400 Lei

Cum sa ai grija de tenul tau

Cum sa ai grija de tenul tau


Această rutină zilnică vă poate ajuta pielea îmbătrânită să rămână sănătoasă.
Pielea ta trece prin multe schimbări pe măsură ce îmbătrânești. Tot ce trebuie să faci este să te uiți în oglindă.

Pielea îmbătrânită pierde grăsime și devine mai subțire și mai uscată. Pe față pot apărea pete roșii și coșuri (o afecțiune cunoscută sub numele de rozacee).
 
De asemenea, petele pot deveni ceroase și roz, în special în jurul nasului, sprâncenelor, urechii și liniei părului (o afecțiune numită dermatită seboreică). Anii de expunere la soare pot cauza riduri suplimentare și pete întunecate.
 
O altă modalitate de a ajuta la restabilirea pielii îmbătrânite este să folosești loțiuni sau creme cu un retinoid, un compus derivat din vitamina A. Retinoizii cresc colagenul (cea mai abundentă proteină din organism) și ajută la întărirea pielii și la reducerea ridurilor și a petelor solare. Alegeți produse cu retinol sau adapalen ca ingredient activ. Utilizați o cantitate de mărimea unui bob de mazăre pe toată fața înainte de culcare. Retinoizii fac pielea sensibilă la lumina soarelui, așa că nu le folosiți în timpul zilei. Aplicați la început la fiecare trei zile, deoarece pot irita pielea dacă sunt suprasolicitate. Monitorizați-vă pielea pentru înroșire, peeling semnificativ sau iritație. Pe măsură ce pielea dvs. dezvoltă toleranță, creșteți aplicațiile în fiecare noapte.
 
Pasul 1: Spălați
Spălați-vă fața și gâtul o dată pe zi dacă pielea tinde să fie uscată și de două ori pe zi dacă nu. „Evitați să folosiți săpun obișnuit”, spune dr. Waldman. „Îndepărtează pielea de stratul exterior și o face mai greu de păstrat în umiditate.”
 
În schimb, alegeți un produs fără prescripție medicală etichetat ca un demachiant delicat pentru pielea sensibilă. „Dar evita scruburile faciale cu particule mici, deoarece acestea pot irita pielea și pot provoca mai multe erupții cutanate, uscăciune sau pigmentare neregulată”, spune dr. Waldman.
 
Pasul 2: Hidratati
După spălare, aplicați o loțiune sau o cremă hidratantă. (Cei cu pielea grasă pot sări peste acest lucru.) „Hidratarea recreează bariera exterioară a pielii pentru a preveni scăparea umezelii și pentru a împiedica pătrunderea substanțelor străine”, spune dr. Waldman.
 
În timp ce pielea este încă umedă, aplicați o cârpă pe toată fața și una pe gât până când este complet absorbită. Căutați loțiuni sau creme care conțin mai puțin de 10 ingrediente sau care sunt etichetate pentru piele sensibilă. „Mai puține ingrediente înseamnă mai puține substanțe chimice sau aditivi, în special parfumuri care ar putea irita pielea sensibilă”, spune dr. Waldman.
 
Ingredientele cheie includ acid hialuronic, niacinamida, acid glicolic și scualenă, care ajută la menținerea pielii hidratate. Vitamina C sau acidul azelaic pot ajuta în special cu petele întunecate.


Declinare a răspunderii
Niciun conținut de pe acest site, indiferent de dată, nu ar trebui să fie folosit vreodată ca înlocuitor pentru sfatul medical direct din partea medicului dumneavoastră sau a altui clinician calificat.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!